به گزارش خبرگزاری مهر، همایش بانوان حج ۱۴۰۱ با موضوع «نقش بانوان تأثیرگذار در شکلگیری اسلام؛ از هاجر تا خدیجه» با حضور سرپرست حجاج ایرانی عصر امروز (۲۷ تیرماه) در هتل بلدالطیب مکه مکرمه برگزار شد.
در این همایش، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بعد از استماع سخنان چند تن از بانوان، اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَی وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً؛ هر کس عمل صالح کند، در حالی که مؤمن است، خواه مرد باشد یا زن، به او حیات پاکیزه میبخشیم».
وی افزود: در طول ادوار تاریخ بشر در قبل و بعد از اسلام، نقشآفرینی بانوان کم نیست. حضرت هاجر کنیزی بود که با تبعیت از ولایت حضرت ابراهیم (ع) و ایثارگری در راه خدا و مبارزه با شیطان آن قدر جایگاه پیدا کرد که مادر تمام انبیا ابراهیمی شد.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه مهمترین ویژگی حضرت هاجر ایثارگری بود، گفت: یک بانوی جوان با طفل شیرخوار در منطقهای که هیچ کسی زندگی نمیکند، اقامت گزید تا به فرمایش حضرت ابراهیم نماز اقامه شود. همچنین وقتی اسماعیل جوان رشیدی میشود، حضرت ابراهیم به پیش این مادر و فرزند میرود تا فرزندشان را به دستور الهی ذبح کند. هاجر سریعاً تسلیم امر الهی میشود و در برابر تمام وسوسههای شیطان نیز صبر پیشه میکند.
وی به برخی از نقشآفرینیهای زنان در تاریخ اسلام اشاره و اظهار کرد: حضرت خدیجه (س) تمام خواستگاران سرمایه دار خود را کنار میزند و با انتخاب خودش یتیم عبدالله را برمیگزیند و تمام داراییاش را در راه اسلام هزینه میکند و با این ایثار خداوند به او کوثر عنایت کرد.
وی افزود: بانوان نامدار دیگری در تاریخ اسلام مانند امسلمه، امایمن، حلیمه سعدیه و أم عماره نسیبه بودند که منشأ خدمات بسیاری شدند. ولی در کل شمع چلچراغ بانوان اسلام حضرت خدیجه (س)، حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) هستند.
حجتالاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: در دوران عباسی از بانویی به عنوان زبیده نام میبرند که همسر هارون است، وی دو کار مهم برای حجاج انجام داد؛ نخست جاده طولانی عراق تا مکه را سنگفرش کرد. همچنین از طایف در چهل کیلومتری مکه برای مردم مکه آب آورد. مثال دیگر بانو گوهرشاد است که در جوار حرم امام رضا (ع) یک مسجد بزرگ و معنوی ایجاد کرد که همچنان مایه خیر است.
حجتالاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود برخی از نقطه نظرات ارائه شده توسط بانوان حاضر در جلسه را از روی دلسوزی، توجه و عنایت دانست و در پاسخ به سوالی درباره دلیل تفاوت روزهای اقامت زائران در حج تمتع گفت: برای این خادم حج بهتر آن است که تمام زائران در تعداد روزهای مشخص و از ظرفیت متعادل در هتلها برخودار باشند. برای سفر حج با ۱۷ سازمان و نهاد باید هماهنگی شود. ما بعد از تمام برنامهریزی ها به سراغ هواپیمایی کشوری میرویم تا این سازمان هم با توجه به تعداد هواپیماها و خطوط هوایی نسبت به نقل و انتقال زائران برنامه ریزی کند.
وی با اشاره به اینکه این عملیات طی یک زمان معین انجام میشود، گفت: زائرین چندین استان هر روزه از تهران پرواز دارند ولی ممکن است که یک استان یک پرواز داشته باشد و یا پروازش کم باشد. ما خادم تمام استانها هستیم ولی این شرایط دست ما نیست. همچنین هتلها به شکل موسمی تا اول محرم در اختیار ایران است لذا این بخش در هزینه فرقی ندارد. رهبر معظم انقلاب هم مانند پدر خانواده، دغدغهمند وضعیت زائران هستند.
وی در پاسخ به درخواستی برای افزایش تعداد معینه های حج اظهار کرد: مسئله معینه خاص جمهوری اسلامی ایران است و هیچ کشوری این شیوه را اعمال نکرده است و اگر جایی این کار را انجام دهد از ایران یاد گرفتند. البته اگر بخواهیم تعداد معینه ها را بیشتر کنیم باعث میشود همین مقدار زائربه حج نیاوریم، زائرانی که بیش از ده سال در نوبت هستند.
نظر شما